Na 11 april geen updates meer voor Windows Vista

Microsoft zal op 11 april de stekker uit Windows Vista halen. Dit heeft  grote gevolgen voor de gebruikers van Windows Vista. Dit is omdat de gebruikers nu geen beveiligingsupdates meer zullen ontvangen. Dit betekent dat machines met Windows Vista o.a. geen bankzaken meer mogen doen. Ook wordt de kans om virussen op te lopen groter.

 

Is upgraden het waard voor mijn machine?

Upgraden wordt zeer aangeraden, mits de hardware van uw machine het ook aankan. Computerbedrijven installeerden Windows Vista op hun machines van 2006 tot en met 2009, dus zijn machines met Windows Vista gemiddeld 10 jaar oud. Dit betekent dat de hardware van die machines hoogstwaarschijnlijk veel slechter is dan die van de hedendaagse PC of laptop. Omdat de machines al zo oud zijn, is het het meestal niet waard om het te upgraden. De minimumvereisten om te upgraden is een dual core 2.4GHZ CPU (processor) en minstens 4GB RAM geheugen.

 

Mijn machine kan geüpgraded worden, wat nu?

Als het voor uw machine waard is om te upgraden, kunt u bij Schoo computerdiensten laten adviseren wat de opties zijn. Ook als u computer dermate verouderd is dat upgraden geen zin heeft, kunnen wij u van dienst zijn met een nieuwe computer en/ of het overzetten van bestanden.