Windows 10 Creators Update

Dinsdag 11 april 2017 is de tweede grote update voor Windows 10, de ‘Creators Update’ uitgebracht. De naam ‘Creators Update’ lijkt wat toevallig gekozen, omdat de update niet specifiek gericht is op ‘creators’. Deze update bevat vele nieuwe functies, waarvan wij de belangrijkste voor u nu op een rijtje hebben gezet.
  1. Blauw lichtfilter
Het is inmiddels algemeen bekend dat het blauwe licht van displays de nachtrust beïnvloedt. Daarom heeft Microsoft ‘Night Light’ geïntroduceerd. Wanneer Night Light is ingeschakeld, komt er tussen zonsondergang en -opgang een blauw lichtfilter over de display.
  1. Privacy
Vrijwel meteen na het updaten van uw machine krijgt u een menu met privacyinstellingen in beeld. U kunt kiezen of u toestaat dat Microsoft advertenties baseert op uw gebruik of Microsoft diagnostische data mag verzamelen, uw locatie weten, en nog een paar andere zaken.
  1. Verbeterde displayinstellingen
De resolutie veranderen van uw display was voor deze update vrij ingewikkeld, maar daar is nu verandering in gekomen. Nu staan alle displayinstellingen onder één menu. Ook is er in dit menu nu een optie om de grootte van tekst, apps, en andere items te vergroten of verkleinen.
  1. Troubleshooters staan nu op één plek
Stukje bij beetje verplaatst Microsoft de onderdelen van het configuratiescherm naar de instellingenapp. Dat geldt ook voor alle troubleshooters. Eenmaal aanbeland in dit menu, staan allerlei troubleshooters klaar voor gebruik. Wanneer u een probleem heeft met uw machine, is hier de beste plek om te beginnen.

 

Wilt u de Creators Update op uw machine installeren? Schoo Computerdiensten kan u helpen met het instellen, installeren en adviseren hiervan. Neem gerust contact met ons op 053 – 43 43 43 7 of info@schoo.nl.